VVUT2017 – Sista delen av banan

På lördag är det dags för vårens stora trailhändelse här i Jönköping, VätterVyernas Ultra Trail. För alla som springer så tänkte jag passa på att förklara lite mer i detalj hur sista delen av banan ser ut. Läs igenom och spara länken till kartan så du snabbt kan komma åt den när vi springer om det behövs. Det är lättare att navigera med den än kartan ni får av mig för det finns bilder på de olika vägskälen.

När du kommer till den här övergången har det blivit dags att lämna John Bauerleden. Ta dig över övergången och spring genom hagen.

I slutet på hagen ser du den här skylten. Följ vägen åt vänster uppför krönet och där möts du av en utsikt som är svårslagen. Efter utsiktsplatsen vid Målkulla är det bara att följa vägen ned mot Kaxholmen. När du kommer till en busshållplats vid en skog och ett villaområde på andra sidan vägen så ska du springa in bakom busshållplatsskylten.

Där finns en liten stig som leder ned i skogen och så får du lite bonustrail inne i Kaxholmen 🙂 Följ cykelbanan åt vänster när du kommer ut från skogen. Den cykelbanan ska du följa hela vägen till Rudenstams. När du ser skylten mot Rudenstams Gårdsbutik springer du över vägen och mot gårdsbutiken. Fortsätt följa vägen förbi gårdsbutiken och mot Vista Kulle. När du passerat sista bostadshuset kommer en liten grusväg som du följer uppför backen. När du ser ett stort rött skjul så ska du leta efter en vit markeringslapp på ett träd en bit vänster från skjulet. Där finns en liten stig som leder hela vägen till Vista Kulle.

Följ stigen och du kommer till en korsning med ett nedfallet träd i mitten. På trädet sitter sista ledmarkeringen som visar att du ska springa vänster. Nu är det bara att följa stigen tills du kommer till botten av Vista Kulle.

Där sitter en trädskylt som pekar åt vänster upp mot Vista Kulle. Grattis, nu är du bara en saftig stigning ifrån dagens mål samt förhoppningsvis en helt magisk solnedgångsutsikt 🙂

Länken till den digitala kartan hittar du här: https://drive.google.com/open?id=15qepw4LgJMYkGMKNJkgYqS7-HYQ&usp=sharing

Här finns den även om du vill kika på den i förväg 🙂