Under 2017 kommer Vätter Trail att arrangera en tävlingsserie i traillöpning i Jönköping, Vätter Trail Tour! Tanken är att erbjuda banor som visar upp de fina stigarna och den vackra naturen som finns här. Har du inte provat på trail förut får chansen att göra det på platser mycket närmare stan än vad du kanske räknat med. Banorna kommer vara ca 8-10 km långa och vi kommer att ha tre deltävlingar första året. Vi vill visa de bästa och roligaste stigarna i trakten för dig som inte vågat lämna asfalten ännu men samtidigt ge en utmaning för de som är vana med att springa i naturen. Vår målsättning är att erbjuda en unik tävlingsserie med härlig stämning och gemenskap. Efter alla deltävlingar koras totalsegrare i de olika klasserna. Det kommer även gå att tävla som lag eller som företag i lagklassen. Vi kommer även att ha ett lopp för barn för att göra Vätter Trail Touren till ett arrangemang för hela familjen.

INFORMATION

När?

Vätter Trail Tour 2017 består av tre deltävlingar. Den första kommer att gå av stapeln lördagen 26/8 vid Brunstorps Trädgårdscafé kl 15.00. Tanken är att erbjuda ett sommarlopp, ett höstlopp och ett vinterlopp. Därför kommer nästa deltävling vara i oktober (preliminärt 14/10) och den sista blir vid årsskiftet (preliminärt 6/1 2018). 

Hur?

Då det är en serie tävlingar använder vi av oss ett kanske lite annorlunda upplägg. I många lopp är din tid det som det fokuseras på. I Vätter Trail Tour är det viktiga din placering. Deltagarantalet kommer att vara max 100 stycken per deltävling när vi kör första året. Deltagarna kommer att få poäng efter placering. Ettan får 100 poäng, tvåan 99 och så fortsätter det till sista deltagaren. Det gäller att samla så många poäng som möjligt under tävlingarna. Givetvis går det att få reda på din sluttid om du vill då vi självklart dokumenterar alla deltagares sluttid men resultatlistan kommer att bygga på placering i loppen. Vi kommer att kora totalsegrare i tre klasser: Dam, Herr och Lag. Detta innebär att du kan tävla både individuellt och i lag samtidigt. Varje lag måste bestå av minst fyra personer. I anmälan kan du fylla i vilket lag du tävlar i. Vill du springa i lag men saknar deltagare för att fylla ett helt lag? Fyll i det i anmälan så kontaktar vi dig och ser om det är någon annan som kan haka på i ditt lag. Vill ni vara fler än fyra personer i laget är det ok, det kommer vara snittpoängen per deltagare som gäller i slutändan.

Banorna och armband

Varje deltävling kommer bestå av en bana på 4-5 km som man springer fram och tillbaka på för en total distans på 8-10 km. När man klarat första varvet får man ett armband som visar att du klarat första varvet. Sen springer man tillbaka och möter då andra löpare. Detta unika upplägg hoppas vi ger en skön stämning där löpare kan passa på att heja på varandra utmed stigarna. Vi på Vätter Trail gillar backar och roliga stigar så jämfört med ett vanligt asfaltslopp får du räkna med att det är mycket mer kuperat och trixigare att ta sig fram. Är det första gången du provar att springa ett traillopp så är det bra om du är förberedd på att det inte kommer gå lika snabbt som du är van vid.

Vätska/Energi

Varje bana kommer att ha en eller två vätskestationer. Vätter Trail Tour 2017 är sponsrad av Tailwind Nutrition så det finns sportdryck vid varje vätskestation.

Strunta i gels, bars och piller och kör hela dagen med bara Tailwind.

Tailwind blandas med vatten för att möta ditt behov av kalorier, vätska och elektrolyter, oavsett hur din tävlingsdag ser ut. Medvetet mild smak, idrottare beskriver smaken som “ren” och “lätt” med en känsla så nära vatten man kan komma, fast den innehåller allt som behövs för att möta alla näringsbehov.

Korsa mållinjen glad och nöjd med din prestation och gör det med hjälp av Tailwind Nutrition!

Bonuspoäng

Det går att få extra poäng i de olika deltävlingarna. I varje deltävling kommer vi att ha en BackBonus som ger extra poäng. De fem första till en speciell punkt på varje bana får ett extra armband som symboliserar BackBonusen som ger fem poäng och de kan visa sig vara avgörande i totaltävlingen. Den som är först tillbaka till platsen på andra varvet får dessutom ett extra armband som även det ger fem extrapoäng. Sen kan det finnas andra sätt att få bonuspoäng på de olika deltävlingarna vilket kommer att presenteras i varje tävlings-PM.

Barnlopp

Vid varje deltävling kommer vi även att anordna ett barnlopp som går en timma innan vuxenloppet. Det första barnloppet går alltså lördagen 26/8 vid Brunstorps Trädgårdscafé kl 14.00. Varje barnlopp kommer vi att göra en insamling till Erikshjälpen för barn i katastrofer istället för att ha en anmälningsavgift. Vi ser barnloppet som ett sätt för barn att prova på att springa i naturen och som förälder får man gärna springa med utmed banan. Det är bra om man är minst fyra år för att klara av distansen.

Medalj

Vid målgång får du en snygg och unik medalj som visat att du klarat av en deltävling i Vätter Trail Tour! Årets snygga medalj kommer från RawCut Studio och är gjord i trä. Spana in den nedan!

Vätter Trail Tour

 

Vätter Trail Tour

 

Trailfest!

Vi på Vätter Trail vill att Vätter Trail Touren ska vara en härlig tävlingsserie med fokus på glädje, gemenskap och underbar traillöpning. Därför hoppas vi att du inte bara ser detta som en tävling utan som en chans att umgås, träffa nya människor och vår förhoppning är att många ska stanna kvar och hänga efter tävlingarna för gött tjöt och kanske något smaskigt att äta också.

Publik

På varje lopp kommer det finnas vissa platser som passar extra bra för släkt och vänner att stå och heja på löparna. Kolla på kartan för varje lopp så hittar du platserna. Vår förhoppning är att vi även ska kunna guida publik till platserna. Ta gärna med något som låter att heja med för att höja stämningen lite extra!

Är du intresserad av att sponsra Vätter Trail Tour eller kanske en av etapperna? Vill du hjälpa till som funktionär? Fyll i formuläret nedan så hör vi av oss!

Back to Top