Släpp foten fri! Föreläsningsturné till JKPG 24/9

Den oerhört inspirerande Anders Nordström som driver ett av Sveriges mest spännande löpcentrum, Art of Running, kommer till Jönköping i september med sin föreläsningsturné, Släpp foten fri.

ArtOfRunning-large-1024x301

 

Här är lite information om vad Släpp foten fri-föreläsningen handlar om.

Info om föreläsningsturnen ”Släpp Foten Fri” hösten 2015

Ca 75% av alla som springer idag är skadade. Våra stolar, vårt stillasittande, vårt liv på platta underlag tillsammans med ”moderna” skor, har fört oss långt bort från vårt ursprungliga och naturliga sätt att gå och springa. Skador som hälsporre, hälseneproblem, gubbvader, hallux valgus, löparknä och rygg/nackproblem mm eskalerar. Detta trots att vi köper mer än någonsin av det som sko, sul och inläggstillverkarna menar att vi måste ha för att vi skall kunna gå och springa.

Varför blir det så?

Ja, det är bl a det vi tillsammans skall prata om och reda ut saker och ting.

Under ca 3 timmar kommer Ni ur ett evolutionärt perspektiv få en mycket djupare förståelse för hur Era kroppar och fötter är tänkta att fungera. Vi kommer ta död på flera myter och valda sanningar kring skor, sulor, inlägg och annat som sätter våra fötter och kroppar ur funktion. Fokus kommer dock att ligga på hur vi återfår styrka och funktion i våra fötter.

Vet Ni förresten skillnaden mellan ”jogging & löpning”?

Första delen är ca 1.5 timmes teoretisk föreläsning. Därefter tar vi en paus för att sedan bli praktiska. Det finns några grundläggande rörelser/övningar vi som arten ”homo sapiens” skall klara av. Under denna ”workshop” får Ni konkreta tips och en bild över Er egen situation och vad Ni kan jobba med.

Mitt mål med föreläsningen är att Ni skall lämna med nyfikenhet, glädje, ny kunskap och medvetenhet kring fötter och löpning ”the way nature intended”.

Jag samarbetar med Vivobarefoot och utlottning av valfri löparsko sker vid varje föreläsning.

11935026_521015201382944_1625023603976327694_n

Detta låter väl riktigt intressant! Förutom att få lyssna på en av mina största inspirationskällor när det gäller löpning så har du även chansen att vinna en Vivobarefootsko. Anmäl dig här kolla gärna in Facebookevenemanget för föreläsningen.