Salomon Trail Tours vilda nykomling

Häromdagen fick jag ett mycket uppskattat paket med kläder från Salomon. En snygg jacka, mellanlager och en t-shirt med reklam för Salomon Trail Tour. Salomon Trail Tour är en stor faktor bakom traillöpningens stora tillväxt i Sverige och det är nog många precis som jag som sprang sitt första traillopp på touren. Nu när touren är inne på sin sjätte säsong har man satsat lite annorlunda och minskat antalet lopp och istället satsat mer på några få lopp och där se till att det finns föreläsningar med kända traillöpare, bankett på kvällen och tävlingar under flera dagar.

STTOutfit

Test av nya STT-tröjan vid Bankarna

I år är det två nya lopp med på touren, Åda Wild Boar som var premiärloppet i april, samt Järvloppet 15-16 augusti. Järvloppet bjuder på flera olika distanser. En Ultra på 52 km, halvmara, Järvmilen och två barnlopp. På kvällen är det föreläsning med LG Skog och bankett. För de som möjligtvis har lite krafter kvar i benen så kan man ta sig an en hillsprint på söndagen dessutom. Spana in en trailer inför loppet nedan.

Tyvärr kan jag inte springa Järvloppet, men jag satsar på att vara med på tourfinalen och äntligen ge mig ut på stigarna vid Kullaberg när Kullamannen går av stapeln på hösten för första gången vid allahelgonahelgen. Ska bli väldigt spännande och roligt att få upptäcka en plats som hänfört så många andra traillöpare.


/ Johan Brodén

”Dä ä bare å löp!”