Magisk månskenslöpning

Tror inte det är ofta jag kommer kunna skriva detta i bloggen så jag måste ju passa på: Kids, don’t try this at home!

Jag har nämligen gjort något i sportslig synpunkt lite dumdristigt, men i upplevelsesynpunkt, väldigt härligt. Efter en helg fullproppad med aktiviteter som att vara flytthjälp, barnvälsignelse av min yngste son och med det bifogat ståhej och kalasande så fick jag klämma in lite löpning i slutet på helgen efter solens nedgång. Det visade sig vara veckans genidrag.

Trots det oundvikliga mörkret som nattens intrång medför så kunde jag springa en av mina vanliga rundor på bankarna här i Jönköping vid Vätterns södra strand utan hjälp av vare sig pannlampa eller gatubelysning. Månens sken var klart tillräckligt för att vägleda mig runt och känslan av att orientera sig fram med hjälp av ett starkt månsken var härligt uppfriskande. Av bara farten kom farten dessutom. Årets hittills snabbaste runda var ett faktum, trots att det inte var något direkt planerat. Mantran är märkbart tightare än mina gamla skor, men det känns som en vanesak. Att de väger väldigt mycket mindre är en stor fördel.

Passande nog kom den här låten upp i spellistan just som jag sprang på ett fält helt guidad av månskenet.

Tillbaka till den gamla devisen i början av inlägget. Månskenslöpning är väl kanske inte att rekommendera om du inte springer en runda som du är van med och känner till alternativt om du är mörkrädd.