Habo UltraTrail 11/10

Häng med på höstens stora sociala trailhändelse i Jönköpingstrakten! Ultralöparen och Habobon Mattias Hallman arrangerar ett evenemang som erbjuder en hel del utmaning, vackra och krävande stigar och löparglädje och gemenskap! Habo UltraTrail går av stapeln söndagen 11:e oktober med start kl 08.00 vid OK Gränsens klubbstuga och du kan välja på att springa antingen 60 eller 30 kilometer. Totalt ska banan erbjuda dessutom erbjuda hela 1500 höjdmeter, dvs riktigt kuperat.

HaboUT

Låter det spännande? Anmäl dig gärna på Facebookevenemanget för Habo UltraTrail här eller läs mer om eventet på jogg.se här.

HaboUTKarta

Här är en karta över hur vi kommer springa. Vill du kolla in den lite mer specifikt så finns den här! Det är som sagt en kuperad bana vilket man kan se på höjdgrafen nedan.

HaboUTHGHär kommer en lite mer detaljerad beskrivning av första delen av banan som Mattias knåpat ihop:

Start
Vi startar vid Gränsenstugan i Habo
0-1km Första kilometern tar oss via gränsenspåren som är grus och en del singletrackstig ut till Kyrkvägen

1-2km Tyvärr så blir detta uteslutande asfalt, Kyrkvägen
2-3km Fortsatt asfalt en bit som sedan övergår i singletrack när vi kommer till Hökesån. I slutet av denna kilometern ligger första backen.
3-4km Efter att ha kommit uppför pulkabacken blir det ett par hundra meter asfalt och sedan ner till Hökesån och singletrack igen.
4-5km Vi fortsätter på singletrack längs Hökesån och i slutet av denna kilometern tar vi backen upp vid skytteklubben. HÄr kör fotbollslagen sina
backintervaller.
5-6km Nu passerar vi väg 195 och glider ner i Munkaskog, här bär det nerför mot Vättern. Mestadels löpning på rätt bred stig.
6-7km Börjar med en smått seg uppförslöpa och sedan bär det nerför igen. Nere vid scoutstugan vänder vi upp mot 195:an igen. Bred stig mestadels.
7-8km Uppför i början och sedan nerför igen, bred stig.
8-9km Nerförslöpa mot Vättern. Bred stig och en del grusväg,
9-10km Oerhört skön nerförslöpning på goa stigar. Bokskog. Vid 9.5km är vi nere vid Vätterns strand. Därefter kommer ”Väggen” som är en brutal
stigning som få springer sig uppför. Inte så lång men desto brantare. Därefter springer vi på sandbanken utmed Vättern.
10-11km Lite stig i början men mestadels grusväg och platt löpning.
11-12km Uppför, uppför, uppför. Smalare stig
12-13km Roliga små stigar och 50m asfalt.
13-14km Riktigt rolig singletrack
14-15km Bred skogsstig som tar oss upp till 195:an igen
15-16km Vi tar oss in i skogen igen, mestadels singletrack
16-17km Bred skogsstig
17-18km Nu springer vi ner mot Vättern igen, singletrack och avslutas med lite asfalt.
18-19km Singletrack och in i döda skogen ca 600m uppförsbacke
19-20km Nerförslöpa över ett fält och lite asfalt. I slutet börjar vi en ny klättring uppåt på ca 700m, fin singletrack.
20-21km Första delen är slutet av backen och sedan bär det nerför. Skön singletrack.
21-22km Sista biten av nerförsbacken och lite skogsväg. Sedan kommer vi till den sista av Munkaskogs backar som är ca 1.2km lång.
22-23km Löpning genom bokskogens naturreservat och ner mot Sjogarp. Bred stig och tyvärr lite asfalt.
23-24km Nerför och flackt. Asfalt och grusväg
24-25km Börjar med en uppförsbacke och övergår sedan till flack löpning. Grusväg och sedan asfalt.
25-26km Flack löpning i 500m och sedan börjar Ahlins backe, nu ska vi klättra!
26-27km Ahlins backe, asfalt
27-28km Ahlins backe, asfalt

Här kommer vi troligen sätta tält/bord etc för vätska och dropbags. För dig som inte vill springa mer är det lätt att vika av mot gränsenstugan som
ligger 2km bort. Om du känner att du bara vill springa de sista 30km ska det finnas möjlighet att haka på när vi övriga dyker upp.

Så nu har du en månad på dig att ge dig ut och träna härligt sköna långpass så kanske du precis som jag förhoppningsvis slår distansrekord söndagen 11/10?!? Kika närmare på en bit av banan som Mattias filmat här nedan och gör en fet ring i din kalender runt söndagen 11/10 och haka på ett riktigt roligt och utmanande arrangemang! 🙂