Grinchen Trail 5/12 – Det alternativa Tomtetåget

Här i Jönköping finns det en väldigt populärt löparevent som går av stapeln en gång i halvåret, Sommartåget och Tomtetåget. Man springer från Juneporten till Gränna och sen vidare lite på Visingsö. Ni som är bekanta med Team Nordic Trail kanske har koll på att Miranda Kvist är en av initiativtagarna till Sommar/Tomtetåget. Nu finns dock ett alternativt tåg att haka på 🙂 För dig som vill ha en lite jobbigare utmaning och ogärna springer asfalt (det blir en hel del av den varan på Tomtetåget) så kan man springa Grinchen Trail på John Bauerleden på lördag.

JohnBauer10

Var och när?

Vi samlas kl 08.15 vid IKHP-stugan nu på lördag 5/12. Tanken är att starten ska gå vid soluppgången kl 08.28.

Hur?

Leden är ca 46 km och vi springer till Gränna. Vi springer i ett lugnt tempo då den är riktigt kuperad på vissa ställen. Du är i princip självförsörjande men efter ca 24 km vid Hulan så finns det möjlighet att fylla på vatten.

Du bör ha med dig: Mobiltelefon, karta över leden (finns här!), pengar för transport, energi, vätska, bra kläder.

Vi delar eventuellt upp oss i två grupper efter någon mil och håller givetvis fart efter kamrat. Det går också att ansluta efter vägen men då bör man höra av sig till en av arrangörerna. Mer information hittar du på Facebookevenemanget för Grinchen Trail.

För den som vill går det att haka på det traditionella Tomtetåget till Visingsö. De åker med färjan kl 16.15 och äter sen julbord på Visingsö.

Hemfärd

De flesta av oss kommer att åka buss tillbaka till Jönköping. Bussen avgår en gång i timmen från Gränna, 13.17, 14.17 och 15.17 osv. Förhoppningsvis lyckas vi synka vår löpning såpass bra så att vi hinner med bussen 14.17 eller 15.17. Bussen kostar 50 kr för en vuxen. Bussen är framme i Huskvarna strax innan nästa hela timme och då väntar en skön liten nätt jogg uppför Strutsabacken till IKHP-stugan. Den kommer nog sitta som en smäck för trötta lår och vader 😉

GrinchenTrail

Redan efter några hundra meter på leden kan man njuta av en sådan här fin utsikt!

Missa inte Grinchen Trail på lördag!

Häng nu med på en riktigt rolig dag! För den senaste informationen, spana in Facebookevenemanget där eventuella förändringar och ny information publiceras. Har du några frågor så kommentera gärna här!