Följa djurstigar

Var ute på en helt underbar löprunda igår. Skulle spana in lite nya stigar inför onsdagens pass med Team Nordic Trail. Bondberget är helt täckt med tjock snö och helt ensam sprang jag omkring och bara njöt av att upptäcka.

En av de bästa sakerna med snölöpning är att man kan följa djurspår. Djur har en förmåga att skapa väldigt roliga stigar. Passa på att vika av från dina vanliga stigar och följ djurspåren ut i skogen om du har snö där du bor!

Själv följde jag rådjursspår och det är inte ofta man som vuxen känner sig lite nöjd när man hittar något som verkar vara en viloplats med spillning.
Harspåret ledde mig uppför en brant klippa så det fick bli lite scrambling och den ledde till en riktigt fin utsiktsplats som jag varit vid flera gånger men aldrig innan har jag kommit dit upp den vägen 🙂

Utsikten 150206

Sen var det någon snäll själ som mitt ute i skogen hade tryckt ner morötter till djuren (Antar jag…). Annars är det lite mysko.

Morötter 150206

Passa på att ta chansen att bara upptäcka och vara ett med naturen! Springer du i ett område som du är van vid och bekväm med så kommer du så småningom alltid ute någonstans där du hittar.