Följ Western States!

I dag går ett av världens mest kända ultratraillopp, Western States 100-miles, i Kalifornien. Varmt, kuperat (5500 höjdmeter) och en rejäl utmaning. Vi ska kika närmare lite på möjliga vinnare och även se hur du kan följa loppet. Starten går klockan 14.00 svensk tid.

Western_States_Endurance_Run_patch

På herrsidan har tyvärr en av de stora förhandsfavoriterna och min gissning på segrare, Francois D’haene, tyvärr fått hoppa av strax innan loppet. Synd, då han är en av världens mest meriterade ultralöpare med många prestigefyllda segrar som UTMB och Diagonal des Fous. Trolig vinnare blir kanske välkända Sage Canaday men jag slänger in en nordisk joker i leken och tror att norske Didrik Hermansen kan bli ett allvarligt hot om han har en bra dag. Med segern i Transgrancanaria tidigare i år har han visat att han kan vinna stora och kända lopp och tampas med eliten.

Didrik Transgrancanaria

På damsidan har jag inte lika stor koll men störst vinstchans har regerande mästaren Magdalena Boulet och hon utmanas av i första hand Kaci Lickteig som kom tvåa förra året, bara 15 minuter efter Boulet. Upplagt för en spännande duell! 🙂

Följ loppet

Du följer loppet smidigast på iRunFar.com eller på loppets officiella hemsida Western States där det även finns en webcast.