Följ med ut i naturen

Likt en vind som böljar fram genom ett fält springer du fram genom skog och mark. Du hör fåglar som kvittrar, solstrålarnas hetta sveper ner mellan lövverket och värmer din hud samtidigt som en svag bris fylld av skogens dofter ilar mot dig. Tid är inte målet. Att ta sig från punkt a till b är inte målet. Att upptäcka är målet. Vad finns bakom nästa backe? Var kommer jag om jag springer över det här fältet? Vad döljer sig egentligen bakom den där dungen? Hur är utsikten från den där bergstoppen? Kan jag springa genom det här kärret?

Att ta den enklaste vägen dit är inte heller det viktigaste. Desto trassligare och smalare stigar desto bättre. Gärna lämna stigarna, ta sig an utmaningen och ge sig ut i det okända. Ensam med naturen. Upptäcka. Fart är bara en bonus. Backar, hinder, stock och sten likaså. En naturlig utmaning som bidrar till upplevelsen. Låt dina tankar löpa lika fritt som dig själv. Inget hindrar varken dem eller dig. Njut av farten och friheten.

Det är lite kortfattat vad trailupptäckningslöpning är för mig. Dock finns det utrustning som gör det lättare att upptäcka och springa på ett smidigt sätt. Därav namnet Trailupptechslöparen. Då jag är i början av min karriär som traillöpare så kan du följa mig på vägen och se vilken utrusning jag skaffar, hur bra jag tycker den är, vilka lopp jag springer, mina tankar om löpning, nyheter från traillöpningsvärlden och annat smått och gott.