Delad glädje är dubbel glädje

Jag arbetar som lärare och avnjuter nu ett skönt och behövligt påsklov med min familj och nu är vi och hälsar på mina föräldrar. På förmiddagen besökte vi goda vänner som bor nära en stor och mysig skog. När solen bjuder på mängder av strålar som nästan kändes lite våriga så får man passa på att vara ute. Vi gick till en liten kulle (eller berg om man ser det ur barnens perspektiv) i skogen och där passade vi på att upptäcka, leka kurragömma och titta på rådjursbajs (vilket kan vara ack så intressant) och vara i en koja.

Vårsol!

 

Äldste sonen Awesome Adrian närmar sig sin treårsdag och att vara ute i naturen och se vilken glädje han finner i att upptäcka, ta sig fram i omgivningarna, ta sig över stenar och stockar och fram genom terrängen gör mig alldeles glad och man önskar att vi bodde närmare en skog. Men så fort isen börjar försvinna från mitt hemmaberg, Bondberget, så får det bli många utflykter dit.

 

Awesome Adrian

Trailupptäckning in action!

Under dagen har vi även hunnit med årets första korvgrillning ute och på kvällen kunde min fru, Marie, och jag springa vår första löptur tillsammans sen innan Adrian föddes. Man får passa på när man har barnvakt. Härligt att springa i det skimrande ljuset från en sol som sakta sjunker nedåt och gör våra skuggor långa samtidigt som vi upptäcker nya stigar och även djurstigar i snön i mina barndomsskogar. Höjdpunkten på turen var när vi sprang på fem rådjur. Vi försökte springa efter så jag kunde filma dem, men det var lättare sagt än gjort.