Anmälan till VätterVyernas Ultra Trail 18/3

Då har det blivit dags att släppa anmälan till VätterVyernas Ultra Trail! Läs igenom informationen nedan och svara sedan på formuläret så är du anmäld! Men första ska vi kolla in några av årets nyheter!

Nyheter

I år har vi flera spännande nyheter varav den största är att VätterVyernas Ultra Trail har ny startplats samt att distansen utökats rejält. Istället för 54 km som tidigare har banan förlängts till hela 60 km och minst 1600 höjdmeter! Vi arbetar ständigt med att utveckla VätterVyernas Ultra Trail och den förlängda banan kommer innebära mer varierade stigar, mindre asfalt samt nya spektakulära vyer. Den andra stora nyheten är att det nu går att boka boende i anknytning till starten. För endast 235 kr kan du bo på KFUM-gården Vidablick med gångavstånd till starten. Perfekt för dig som åker långväga och vill sova över natten innan! Nytt för i år är också att vi samarbetar med Tailwind och kommer erbjuda sportdryck vid alla vätskestoppen för den som vill. Vi kommer även att samarbeta med appen Raceone och på så sätt ha tidtagning. Mer om detta kommer i ett senare inlägg!

Information

När? Start lördagen 18/3 kl 10.00. Det är bra om du är på plats senast en kvart innan.

Var? Vi samlas vid parkeringen vid Bankeryds SK. OBS Ny startplats! Se karta nedan.

Vad? Tanken med VätterVyernas är att erbjuda en unik löpupplevelse, vidunderliga vyer, härlig gemenskap samt visa upp lite av alla fantastiska stigar vi har i Jönköping. Vi startar i Bankeryd och springer via Jönköping och Huskvarna och avslutar sedan med en magnifik utsikt på Vista Kulle. Totalt blir det 60 km och minst 1600 höjdmeter. Den som vill kan välja att springa med till Öxnegården på Bondberget, ca 40 km.  Under dagens gång stannar vi till vid olika utsiktsplatser längs med vägen, snackar, fyller på energi och njuter av de vackra vyerna. Hela tiden kan man se tillbaka var vi sprungit och se slutmålet på Vista Kulle från de olika utsiktsplatserna som vi passerar.

Distans, fart och ledmarkeringar
Du kan välj på att springa två distanser. 60 km mellan Bankeryd och Vista Kulle eller så hoppar du av vid ca 40 km vid Öxnegården. Känner du att det är för långt att springa hela vägen till Öxnegården så går det också att springa till andra vätskestoppet som är vid ca 30 km. Fram till Öxnegården kommer vi att försöka hålla ihop alla löpare rätt så bra om det går. Devisen fart efter kamrat kör vi efter och vi håller ett lugnt tempo. Vid behov kan vi dela upp oss i två grupper men tanken är att fram till andra vätskestoppet springer alla gemensamt. Om vi delar upp oss kommer varje grupp att ha en person som springer sist och håller koll på att alla hänger med. Efter andra vätskestoppet följer vi Södra Vätterleden och då är det orangea markeringar som gäller.  Efter Öxnegården brukar fältet spridas ut och man följer orangea markeringar på Södra Vätterleden som sen övergår i John Bauerleden vid vätskestoppet vid IKHP.  Alla deltagare som ska springa hela vägen får en laminerad karta som visar vägen från där vi avviker från John Bauerleden till Vista Kulle. När banan viker av från John Bauerleden finns skyltar uppsatta och vill du inte navigera med karta så se till att springa med en av guiderna fram till Vista Kulle. Beräknad målgång i Vista Kulle för första löparna är ca 17.30-18.30.

Kostnad
Du betalar olika beroende på vilken distans du har tänkt att springa samt om du behöver skjuts från Vista Kulle. Du måste precisera både distans samt om du behöver skjuts i anmälningsformuläret. Du betalar antingen kontant på plats eller med Swish. Nummer att betala till med Swish kommer att mailas ut i samband med att du får en bekräftelse på din anmälan.
Springer du till Öxnegården kostar det 80 kr.
Springer du till Vista Kulle utan skjuts tillbaka kostar det 100 kr.
Springer du till Vista Kulle med skjuts tillbaka kostar det 150 kr.

Vätska/Energi
Vi har en följebil som kommer att möta upp vid speciella vätskestationer samt vid Öxnegården och Vista Kulle. Ta med extra vatten och energi och lägg det i en ryggsäck/kasse så kan du smidigt plocka åt dig din ryggsäck/kasse från följebilen vid vätskestationerna. På så sätt slipper vi springa med mycket extra packning utan kan bara ha med det nödvändigaste mellan vätskestoppen. Nytt för i år är att det kommer finnas möjlighet att fylla på Tailwind för den som vill ha vid varje vätskestopp. Vi kommer att ha vattendunkar i följebilen samt pulver så får du själv dosera hur mycket sportdryck du vill ha. För er som springer hela vägen är det extra viktigt att man har med mycket extra energi att fylla på efter man sprungit färdigt. Kolla in alla vätskestopp på kartan nedan.

Transport
Det finns möjlighet att få skjuts från Vista Kulle tillbaka till parkeringen i Bankeryd men då måste du ha anmält det i anmälningsformuläret! Springer man till Öxnegården går det att åka kommunalt tillbaka till Bankeryd, likaså om du springer med till andra vätskestoppet nära Erikshjälpen på Ljungarum. Från Öxnegården åker man åker med linje 2 från Öxnegården till Juneporten och sedan med linje 26 från Juneporten till hållplatsen Bankeryd Vidablicksvägen som är precis i närheten av parkeringen som vi startade vid. Från andra vätskestoppet åker du linje 3 från hållplatsen Jönköping Smedsbo och sedan med linje 26 från Juneporten till hållplatsen Bankeryd Vidablicksvägen. För mer info om bussar kolla på www.jlt.se eller ladda ned appen JLT.

Dusch
Det kommer inte att finns någon möjlighet att duscha, varken vid Öxnegården eller Vista Kulle.

Banan
Vi springer mestadels på skogsstigar men det blir en del asfalt när vi tar oss igenom Jönköping och Huskvarna men vi har försökt minimera asfaltslöpningen så mycket som möjligt. Vissa partier är det ganska tekniska stigar så ett trailskor är att rekommendera och gärna några med rejäla dobbar då det kan vara riktigt lerigt på en del ställen. Banan erbjuder också en hel del härligt branta backar så det är bra om du är van att springa kuperat. Vi passerar många utsiktsplatser under vår färd så vi kommer stanna till och njuta av vyerna på en del ställen. Fram till ca 30 km är banan helt omarkerad, därefter springer vi först på Södra Vätterleden via Öxnegården och vidare mot IKHP där John Bauerleden tar vid efter ca 47 km. Vid ca 56 km viker vi av från John Bauerleden och därifrån springer vi omarkerat till Vista Kulle. Alla som ska springa den långa sträckan får en laminerad karta på den sista biten från John Bauerleden till Vista Kulle.

Boende

För dig som vill så kan du sova över på KFUM-gården Vidablick med gångavstånd till starten. Detta kostar endast 235 kr och du kan lämna kvar din packning under dagen och hämta ut den efter att du sprungit VätterVyernas Ultra Trail. Vill du sova över så kryssa i det i anmälningsformuläret längre ned.

Utrustning

Du bör ha med dig:

  • Vätskeryggsäck/midjeväska att bära med egen vätska och energi i samt extra kläder vid behov.

  • Gärna pappersnäsdukar/toapapper om du behöver gå på toa utmed vägen.

  • Fulladdad mobiltelefon med appen Raceone.

  • Pengar om du ska betala kontant.

  • Ryggsäck/kasse med extra vätska och energi att ha i följebilen.

Anmälan

Fyll i formuläret nedan och sedan är du anmäld! Gött att du ska hänga med 🙂 Ett bekräftelsemail kommer inom 24 timmar efter att du anmält dig och där får du även numret som du kan Swisha in din avgift till.

Nu börjar det dra ihop sig med en knapp månad kvar! Extra viktigt är att inte glömma ett glatt humör, pigga ben och en utvilad kropp så får vi nog en riktig kanondag tillsammans! ? För senaste snacket och pepp inför VätterVyernas, spana in evenemanget på Facebook här!

Lite bilder från tidigare år