100 mil! / Grönskeöverdosering

Jag har ännu ingen gps-klocka och använder mig därför av appen RunKeeper för att hålla koll på min träning. I appen kan man sätta upp mål och det gjorde jag förra året. Målet var att från 1/8 2012 till 31/7 2013 springa 100 mil. Det målet klarade jag idag efter ett saftigt backpass i terrängen vid golfbanan!! Klarade av målet med bred marginal dessutom. Här är en bild från toppen av golfbanan.Toppen av golfbanan

Vädret var alldeles förträffligt härligt. Lagom varmt, strålande kvällssol och bäst av allt, inget regn, vilket man annars fått stå ut med lite titt som tätt efter de senaste dagarnas ombytliga juniväder. Men bäst av allt var nästan grönskeöverdoseringen. Det var kanske en månad sen jag sprang den här rundan och vilken skillnad! Grönt i alla dess nyanser och det har växt så att man knappt får plats på vissa stigar som varit breda under vinter/våren/senvåren. Luften var dessutom fylld till bristningsgränsen med blomdofter från lupiner och annat smått och gott och dessutom finns det få saker över huvud taget som slår just sommarkvällsluft. Friskheten och känslan av liv i sommarkvällsluft är svårslagbar. Den liksom vibrerar.

Jag lyckades få med en bild från en av de överväxta stigarna, kantad med lupiner.

GrönskeöverdoseringDagens pass börjar med fler kilometers stigning och sen vänder jag högst upp på golfbanan och så blir det mycket utförslöpning. Mitt i skogen, brant nedförsbacke, omgiven av allt det gröna, flyger jag fram genom buskar, blad och löv och Spotify har shufflat fram den här låten:

Lyssna från ca 2.30 och tänk dig in i scenariot ovan. Känslan av frihet är oerhört påtaglig.

Nu ska jag fundera lite på vad mitt nästa mål ska bli…? 150 mil/år? 160… Eller kanske till och med 175?